Menu

Ce se intampla productiv in momentul certurilor?

Am creat de-a lungul timpului o serie de studii personale, in general ele nu ies din anonimat(adica le tin doar pentru mine), dar azi dorind sa povestesc despre unul din cele mai intersante am ajuns la concluzia ca nu strica pe un site pentru programatori si putina psihologie, asa-i ca iti place psihologia? Stiam eu!


Efectul surprinzator al certurilor

Nu, nu e nici titlu la x site de stiri si nici nu o sa te plictisesc cu ceva detalii despre biologie cum fac atii.

Lucram mai bine sub observatie

Poate ca nu iti vine sa crezi, dar suntem oameni(asta sigur n-o stiai) iar asta ne face sa dorim sa impresionam mereu. Nu neaparat sa fim in centrul atentiei dar trebuie neaparat sa impresionam, altfel la nivel mintal se produce o cearta de "ce dracu n-am facut bine".

Aceasta ipoteza cu privire ca avem nevoie de un observator a fost deja confirmata in n randuri. De ce am spus observator? Ca sa te impresionez cu termeni din fizica! Am reusit?

Dar tot nu ma crezi? Dar:
  • Cand iti alege o perfeche de pantofi, ti-o iei pe cea mai frumoasa sau pe cea care pare mai comoda?
  • Cand intra un prieten in camera, preferi sa te gaseasca la un film porno sau citind o carte?
  • Cand joci fotbal, preferi sa castigi sau sa castigi in timp ce esti observat de cineva?
  • Cand programezi, preferi ca clientul sa-ti spuna o parere despre munca ta?
  • Cand citesti acest articol, daca ti-as pornii ilegal camera ai vrea sa te vad intr-o tara exotica sau pe WC?

Cearta este momentul maxim de observatie

Cearta? Unde? Acum? La luptaaaaa! Jos cainii maidanezi, hai rosia montanaaaaaaaaaaaaaaaa!

Cearta este o lupta, doua sau mai multe persoane(cand te certi singur esti... nebun) se lupta pentru opinia lor, in acel moment va studiati unul pe altul, si cine stie ca tot este cearta, lucrurile degenereaza la nivel personal.
In cearta incercati sa impresionanti pentru un scop maret, recunoasterea opiniei din partea dusmanului, cearta este un camp de lupta. In acel moment esti in defensiva, te lupti si EXACT gandesti tot ce spui deoarece trebuie sa castigi!

In acel moment de cearta esti intr-o stare de flow, dar axata pe cearta, esti atat de exact incat opinia ta poate fi auzita, nici dry-cooker nu muta muntii mai rapid ca gandirea ta! Si nu glumesc, acela este pragul MAXIM al atentiei, deoarece lupti pentru ceva imposibil iar scopurile te fac mai puternic!


In concluzie, porneste o cearta cu tine insuti, permiteti sa fii nebun, cearta-te ca ai ales sa fii nebun, dovedeste-ti ca ai dreptate!
O cearta care nu degenereaza la nivel personal este intotdeauna productiva, dar intotdeauna!


Acum nu vreau sa ma crezi! Vreau sa cercetezi, observa comportamentul oamenilor(cei ai călora termenul productivitate nu le este necunoscut) in timpul certurilor. Si mai presus de toate, cearta-ma si spune-mi ca n-am dreptate!

Ti-a placut articolul? Asigura-te ca-ti dam de veste cand publicam altele noi.


Tags: Diverse Psihologie, Diverse

Comments Nota 0 din 0
Andrei
Pacat ca tu esti certat cu limba romana:))