Menu

Conectarea site-urilor si Youtube & Google+

Majoritatea webmasterilor au mai multe site-uri, in timp site-urile cresc atat in numar cat si in valoare. Dar totusi, site-urile raman despartite, maxim un link care le conecteaza.
Este o greseala des intalnita, in caz ca ai mai multe site-uri care ofera diferite servicii este o ocazie minunata de a le conecta intre ele. Cu ocazia asta poti creea si un API ce-ti poate aduce sprijinul altor programatori in raspandirea serviciului.

Limbajele de programare web ofera un real ajutor in conectarea a doua site-uri. Te poti folosii atat de javascript cat si de php sa-ti conectezi site-urile intre ele, poti utiliza de exemplu php pentru crearea unui api(vezi functia json_encode, utila pentru transferul informatiei intr-un format structurat) si poti accesa api-ul cu functia ajax din libraria jQuery. Si ce-i mai important, crearea unui API nu implica cunostinte majore in programare.

Acum, in alta ordine de idei, Youtube a schimbat sistemul de comentarii(eu l-am observat ieri). De ce ne intereseaza pe noi si ce legatura are cu acest articol? Acest update a urmarit conectarea Youtube cu google plus, crescand astfel treptat popularitatea binecunoscutul google plus. Nu stiu de ce inca am impresia ca google in momentul actual doar obisnuieste utilizatorii cu Google Plus, urmand sa provoace "big bang-ul" ce ar trebui sa-l avantajeze in rang pe scara retelelor de socializare.
Google isi conecteaza tot mai mult serviciile intre ele si in acelasi timp sunt avantajati si utilizatorii cat si ei(serviciile lor incepand sa imparta utilizatori).
Ce a facut Google este un semnal pentru actiune catre webmasteri deoarece este timpul sa incepem sa conectam site-urile intre ele, este timpul pentru "evolutie" in randul site-urile non-arhicunoscute.


Vad tot mai multi webmasteri care nu inteleg importanta folosirii API-urilor. Serios, suntem intr-o etapa a evolutiei in care conectivitatea este foarte importanta, iar daca utilizatorii vor sa se conecteze intre ei site-urile de ce nu?

Apropo, aveti grija cum luati ceea ce va spun, conectati serviciile care chiar merita ca un site porno cu un blog despre religie nu se prea impaca.

Ti-a placut articolul? Asigura-te ca-ti dam de veste cand publicam altele noi.


Tags: Diverse, Diverse Fara Categorie, Diverse Stiri It

Comments Nota 0 din 0
Catalin
Bine ca am citit articolul asta, ca altfel nu aflam despre Youtube si noile comentarii :))) Ce zici Top 5 cele mai importante servicii pe care sa le interconectam ?
Ionut Bajescu
Partea cu Youtube era ca sa-mi pot argumenta opinia pe baza unei implementari a gigantului Google. Cu \"Top 5 cele mai importante servicii\" depinde de tipul site-ului si volumul de trafic, asta banuind ca la acele servicii te referi la unele externe care nu-ti apartin. Acelea pot fi de la serviciile de spatiu de stocare cloud pana la implementarea de solutii inteligente de social media(de unde putem afla foarte multe despre vizitator).