Menu

Cum invat Laravel?

Eu v-am prezentat Laravel, prietenii vostrii au vorbit despre Laravel, twitter-ul vorbeste despre Laravel.
Sunt sigur ca acum te intrebi cum il poti invata. In acest articol discutam cateva puncte esentiale in caz ca vrei sa inveti acest minunat framework.

Documentatia oficiala

Unul din primele lucruri care te rog sa-l faci este sa te uiti peste documentatia oficiala, cea de la http://laravel.com/docs/4.2.
Nu este despre a retine ce e acolo, ci despre a avea o idee de functiile care exista si cele care nu exista.
Fii foarte atent la sectiunea "Where To Start" si capitolele la care face ea referinta, la restul capitolelor poti doar sa arunci o privire scurta.

Carti

Urmatorul pe lista este sa citesti o carte. O carte o sa-ti consolideze ceea ce ai invatat citind documentatia.
Eu iti recomand Code Bright de Dayle Rees, chiar si eu am citit-o la vremea mea.
Daca vrei inca una, urmatoarea pe care ti-o recomand este Laravel: From Apprentice To Artisan scrisa chiar de Taylor Otwell - creatorul Laravel.

Practica

In timp ce faci primele doua puncte iti recomand sa practici, practici si practici. Nu poti invata nimic fara practica in acest domeniu, practica este mai importanta ca toate.
Fa-ti un nou blog, scris de tine in Laravel, sau ce zici sa-ti faci un portofoliu administrabil? Sau propriul management de task-uri?

Tutoriale Video

Comunitatea recomanda site-ul Laracasts, eu momentan nu sunt prea entuziasmat de tutorialele video. Dar mi-am cumparat un abonament si incerc sa arunc un ochi din cand in cand.
Poti incerca daca iti plac tutorialele video, avand in vedere cat de multi sunt cei multumiti este o afacere buna.
Tutorialele sunt create de Jeffrey Way, un alt profesionist din acest domeniu.

Urmareste

Sa fii la curent cu ce se mai intampla in laravel. L-ai putea urmari pe @taylorotwell pe twitter, sau poate chiar pe mine(@IonutBajescu).
Poate ca nu-ti plac retelele de socializare. Nici mie. Dar twitter este diferit, pe twitter o sa aflii articolele super interesante - chiar daca sunt in engleza. O sa inveti noi chestii, o sa fii mereu la curent cu toate.

Comunitate

Intra intr-o comunitate. E foarte fun sa te intalnesti cu cineva la o bere si sa discutati despre chestiile care le faceti de zi cu zi in Laravel. Eu fac cinste cu prima cafea, tu faci cinste cu prima bere.
Avem propria comunitate Laravel, pe laravel.ro.
Daca iti place facebook, stam la barfa si pe grupul de acolo, Laravel Romania.

Analizeaza sursa

In caz ca vrei sa fii cu adevarat avansat in Laravel trebuie sa-i cunosti sursa. Sa stii cum actioneaza, cand actioneaza si de ce actioneaza. Sursa Laravel nu este foarte greu de inteles, dar o sa ai nevoie de timp pentru asta. De foarte, foarte mult timp.
Sursa Laravel o gasesti pe github la adresa https://github.com/laravel/framework.


Ti-a placut articolul? Asigura-te ca-ti dam de veste cand publicam altele noi.


Tags: Tutoriale, Programare Web, Php, Laravel

Comments Nota 0 din 0