Menu

Erorile si gazduirea shared

Dupa cum ma stiti eu urasc erorile de tip notice, mi se pare absurd sa stau la fiecare $_GET sa le rezolv iar cand am mutat site-ul din localhost pe o gazduire adevarata am intampinat o problema: error_log-ul. Da, erorile de tip notice imi umpleau error_log-ul.

A doua problema a mea era si mai grava, cu toate ca eu foloseam error_reporting pentru a seta sa afiseze erorile ele nu apareau, deci nu puteam lucra fara erori, dar nici nu le vream pe toate.
Pentru inceput am folosit urmatorul cod in htaccess:

php_value error_reporting 8191
Dar 8191 reprezinta afisarea tuturor erorilor, deci chiar si notice-urile. Am rascolit tot internetul, m-am dat cu capul de pereti iar erorile de tip notice tot nu doreau sa dispara. Aveam doar doua variante:
  1. Sa afisez toate erorile inclusiv notice-urile
  2. Sa nu afisez nici o eroare
Dar sa ne amintim de functia error_reporting si modul ei de folosire cand dorim sa ascundem notice-urile dar sa afisam celelalte tipuri de erori.
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
Hmm, interesant as spune eu. Imagineaza-ti daca acele constante ar avea o legatura cu numerele din htaccess, dar stai, CHIAR AU! Hai sa incercam urmatorul cod:
echo E_ALL ^ E_NOTICE;
Pe ecran vom obtine exact codul 30711, deci codul din htaccess devine:
php_value error_reporting 30711

Voi puteti incerca orice alta combinatie. Setarea error_reporting-ului din htaccess rezolva si problema error_log-ului iar erorile de tip notice nu mai sunt salvate acolo.



Ti-a placut articolul? Asigura-te ca-ti dam de veste cand publicam altele noi.


Tags: Programare Web, Tutoriale, Php

Comments Nota 0 din 0