Menu

RoTLD propune trecerea de la plata pe viata la cea anuala

Stiti ca nu obisnuiesc sa postez aici stiri, nu doresc sa transform Programam.Ro intr-un blog, vreau sa fie doar o resursa unde sa revii cu placere in cautare de informatii si nu de stiri!

Trecand direct la subiect, RoTLD se incepe demersurile pentru trecerea de la plata pe viata la plata anuala pentru domenii .ro, conform:
Art. 3.
(1) Numele de domeniile .ro sunt înregistrate pentru o perioadă determinată de minim un an, care ulterior poate fi prelungită prin reînnoire.
(2) Perioada maximă pentru care se poate face înregistrarea sau reînnoirea unui nume de domeniu .ro este de 2 (doi) ani.

Art. 7.
(1) Taxa anuală de înregistrare şi reînnoire al unui nume de domeniu .ro se stabileşte, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională.
(2) Taxă poate fi plătită anual sau în avans pentru maxim 2 (doi) ani.
(3) Data de la care se va percepe această taxă pentru numele de domenii nou înregistrate este data publicării în Monitorul Oficial a ordinului prevăzut la alin.(1).
(4) Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial a ordinului prevăzut la alin.(1).
(5) Prin excepţie de la prevederile alin.(3), pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni.

extras de pe zoso.ro

Impactul este mic la un volum de maxim 5 domenii .ro, treaba se schimba daca aveti ~20 de domenii .ro inregistrate si va fi necesar sa platiti din nou ca sa le puteti pastra.
Interesant va fi pe unde vor scoate camasa cei cu "domeniu pe viata", care au uitat ca termenul corect era "domeniu pe termen nedeterminat".

Pagubitii vor fi in special cei cu domeniile cumparate recent(care au platit 50E pentru o perioada de maxim doi ani) si cei cu foarte multe domenii. Si nu, eliberarea unor domenii nefolosite nu incalzeste pe nimeni, era destul loc sub soare pentru toate site-urile pe .ro

De precizat ca in momentul de fata proiectul este doar la stadiul de propunere, urmand sa vedem cat de mare va fi haosul in cazul in care vom suferii astfel de masuri; deoarece haosul dupa asa ceva este inevitabil, intrebarea este cat de mare va fi.

Ti-a placut articolul? Asigura-te ca-ti dam de veste cand publicam altele noi.


Tags: Diverse, Diverse Stiri It

Comments Nota 5 din 1